Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Keijzer: 'Grote bedrijven moeten mkb'ers binnen 30 dagen terugbetalen' 24/04/2019
  Mkb-ondernemers die aan grote bedrijven leveren, moeten sneller betaald worden. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken wil de wettelijke betalingstermijn beperken tot dertig dagen, zegt Keijzer woensdag. Momenteel is de termijn nog zestig dagen.
 • Nissan waarschuwt wederom voor lagere winst en wijst op Ghosn-affaire 24/04/2019
  Autobedrijf Nissan heeft voor de tweede keer in enkele maanden de winstverwachtingen verlaagd, maakt het bedrijf woensdag bekend. Voor het boekjaar dat op 31 maart eindigde verwacht het Japanse automerk een operationele winst van 318 miljard Japanse yen (2,54 miljard euro). Dit komt neer op een verlaging van 45 procent ten opzichte van een jaar eerder.
 • 61 hypotheekadviseurs krijgen beroepsverbod voor kopiëren handtekening 24/04/2019
  De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs woensdag een beroepsverbod van twee tot zes weken opgelegd. Ze overtraden de Bankierseed door handtekeningen van een of meerdere klanten zonder hun medeweten of toestemming te kopiëren.
 • 'Kledingarbeiders Bangladesh draaien op voor veiligheidskosten fabrieken' 24/04/2019
  Mensen die in de kledingindustrie van Bangladesh werken, draaien op voor de dure veiligheidsmaatregelen die fabrieken hebben getroffen. Ze krijgen lagere lonen en worden uitgebuit, melden vakbondsleiders woensdag.
 • Coalitie en kabinet willen bankierssalaris niet aan banden leggen 24/04/2019
  Het kabinet en coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zien niets in een voorstel om salarissen van bankiers te kunnen indammen. Een initiatief vanuit de oppositie kon op weinig steun rekenen, bleek woensdag tijdens de wetsbehandeling in de Tweede Kamer.
 • Schade van minstens 1 miljard dollar voor Boeing door 737 MAX 24/04/2019
  Boeing boekt een schadebedrag van minstens 1 miljard dollar (892 miljoen euro) vanwege de problemen met de 737 MAX, zegt de onderneming bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.
 • Primark ziet winst over laatste half jaar met een kwart groeien 24/04/2019
  Budgetkledingketen Primark heeft sterk gepresteerd in het afgelopen half jaar, meldt het bedrijf woensdag. De winkelketen zag haar winst met 25 procent groeien naar 462 miljoen Britse pond (een kleine 492 miljoen euro).
 • Eerste dertig Intertoys-franchisenemers tekenen nieuwe overeenkomst 24/04/2019
  Intertoys heeft nieuwe franchiseovereenkomsten gesloten met ruim dertig winkels, meldt het bedrijf woensdag. In totaal heeft de speelgoedaanbieder na de overname nog rond de honderd franchisers en zo'n 130 eigen vestigingen. Het aantal franchisers kan nog wel teruglopen als niet iedereen akkoord gaat met de nieuwe overeenkomst.
 • Winst van Heineken stijgt in eerste kwartaal, overal meer bier verkocht 24/04/2019
  Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2019 in elke regio meer bier verkocht, meldt het bierbedrijf woensdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De nettowinst steeg in de eerste drie maanden van 2019 met 15 procent naar 299 miljoen euro.
 • Tele2 boekt in eerste kwartaal hoger dan verwachte winst 24/04/2019
  Tele2 heeft in het eerste kwartaal van 2019 een brutowinst geboekt van 2,34 miljard Zweedse kroon, omgerekend 222 miljoen euro. De brutowinst is flink hoger dan een jaar geleden en ook hoger dan de gemiddelde analistenverwachting.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?