Het verzorgen van de financiële administratie

Als ondernemer heeft u te maken met een financiële administratie. Deze dient in beginsel dagelijks te worden bijgehouden, maar over het algemeen geldt dat de verwerking van uw facturen, bankafschriften en kas mutaties periodiek plaats vindt.

De meeste ondernemers kiezen ervoor deze financiële administratie uit te besteden aan een accountants- of administratiekantoor, omdat over onvoldoende kennis of tijd beschikt wordt dit zelf uit te voeren.

Kage Consult! neemt de zorg voor uw financiële administratie graag van u over. Het verwerken van uw boekhouding kan desgewenst bij u op kantoor plaatsvinden, maar de meeste ondernemers brengen de benodigde administratieve bescheiden periodiek bij ons op kantoor, waarna wij deze voor u in ons administratieve systeem zullen verwerken.

Omzetbelasting

Onderdeel van het verwerken van de financiële administratie is de omzetbelasting. Afhankelijk van de omvang van uw onderneming zult u maandelijks, per kwartaal of jaarlijks een aangifte omzetbelasting bij de Belastingdienst moeten indienen. Lees verder…

Inkomstenbelasting voor ondernemers

Jaarlijks zal de financiële administratie worden afgesloten. Voor IB-ondernemers geldt dat een aangifte inkomstenbelasting ingediend moet worden. Ook het verzorgen van deze aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers is één van de diensten van Kage waarover u op deze website geïnformeerd wordt. Lees verder…

Jaarrekening voor rechtspersonen

Voor rechtspersonen (BV’s) geldt de verplichting tot het opmaken van een jaarrekening, alsmede het publiceren hiervan bij de Kamer van Koophandel. Ook krijgt u te maken met een aangifte vennootschapsbelasting en eventueel ook dividendbelasting. Lees verder…

Wat kost mijn administratie?

Het (laten) verwerken van de financiële administratie brengt kosten met zich mee. De hoogte hiervan is afhankelijk van een aantal punten, waaronder:

  • Omvang van uw onderneming, aantal mutaties per jaar
  • Keuze van zelf doen, accountantskantoor of administratiekantoor
  • Mate van rapportage
  • Wijze van bewaren en aanleveren (hoe netter hoe beter)

Vaste prijsafspraak mogelijk

Als startende ondernemer komt er administratief flink wat bij kijken, terwijl de aandacht juist op de nieuwe onderneming gevestigd moet worden. Om deze reden alleen al is een administratiekantoor een uitkomst.

Maar ook voor de reeds gevestigde en ervaren ondernemer biedt Kage uitstekende administratieve diensten aan. De zorg over uw financiële administratie en omzetbelasting per maand, kwartaal of jaar en uiteraard ook de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting nemen wij graag uit uw handen.

Wanneer u ervoor kiest uw administratie door Kage te laten verwerken zullen de kosten hiervoor vooraf duidelijk zijn. Kage werkt over het algemeen met vaste prijsafspraken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In deze vaste prijs zijn ook de overige benodigde diensten opgenomen. Lees verder…

Graag brengen wij u geheel vrijblijvend een offerte uit. U kunt dan in ieder geval een vergelijking maken met uw huidige dienstverlener, zodat u weet of u niet teveel betaalt.