Belastingdienst actueel

Nieuwsberichten Belastingdienst actueel (RSS)

Onderstaand is een selectie van de huidige nieuwsberichten van de Belastingdienst actueel weergegeven. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Startende ondernemer? Volg het webinar over belastingzaken 26/11/2020
  De Belastingdienst organiseert op 16 december 2020 een webinar voor startende ondernemers over belastingen en ondernemen.
 • 21% btw voor het aanbrengen van een groendak, maar 9% btw voor de bijbehorende planten 13/11/2020
  Het aanbrengen van een groendak wordt belast met 21% btw, maar goedgekeurd is dat de planten die daarbij worden gebruikt, onder het 9%-tarief vallen.
 • Vraag nu bijzonder uitstel van betaling aan! Dat kan nog tot 1 januari 2021 04/11/2020
  Bent u ondernemer en hebt u tot nu toe geen bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis aangevraagd? Tot 1 januari 2021 kunt u dat alsnog doen. Hebt u vóór 1 oktober 2020 al eens het bijzonder uitstel aangevraagd of verlengd voor 1 of meer belastingen? En wilt u het bijzonder uitstel nu aanvragen voor andere belastingen? Ook dat kan nog tot 1 janu […]
 • Storing internetsite 'Teruggaaf btw uit andere EU-landen' rond 1 oktober 03/11/2020
  30 september 2020 was de deadline voor het terugvragen van btw die u in 2019 in andere EU-landen hebt betaald. Jammer genoeg was onze internetsite 'Teruggaaf van btw uit andere EU-landen' de dagen voor die datum overbelast, en dus slecht bereikbaar. Het kan zijn dat uw verzoek om een btw-teruggaaf daardoor te laat is binnengekomen bij de belastingd […]
 • Kostenvergoeding als u geen eHerkenning kunt aanvragen voor Mijn Belastingdienst Zakelijk 02/11/2020
  Wilt u aangifte doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk en kunt u geen eHerkenning aanschaffen? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor software waarmee u aangifte gaat doen. Of voor een intermediair die aangifte voor u doet.
 • Regeling bijzonder uitstel van betaling: vanaf 1 juli 2021 kunt u aflossen in 36 maanden 29/09/2020
  Hebt u vanwege corona bijzonder uitstel van betaling van belastingen gekregen? Dan krijgt u nu langer de tijd om uw opgebouwde belastingschuld af te lossen. U mag daar 36 maanden over doen. En u hoeft er pas mee te beginnen vanaf 1 juli 2021. Op verzoek van de Tweede Kamer is nog eens gekeken naar de termijn om af te lossen en besloten om de betalingsregelin […]
 • Brexit: Status Noord-Ierland per 1 januari 2021 04/09/2020
  Eind 2020 loopt de overgangsperiode van de Brexit af. Daarna zijn er douaneformaliteiten voor de handel met het Verenigd Koninkrijk (VK) van toepassing. Noord-Ierland krijgt een aparte status binnen het VK.
 • Belastingdienst verstuurt weer herinneringen en aanmaningen 21/07/2020
  Tijdens de coronacrisis heeft de Belastingdienst hard gewerkt om zoveel mogelijk rekening te houden met burgers en bedrijven. Aan de ene kant door de fiscale ondersteuningsmaatregelen van het kabinet zo goed mogelijk uit te voeren. Aan de andere kant door het gewone werk soms anders aan te pakken. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en het economische le […]
 • Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis: betalen nog niet nodig 10/07/2020
  Hebt u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd vanwege de coronacrisis? Dan hebt u dit waarschijnlijk gedaan voor een periode van 3 maanden. U kunt ervoor kiezen het bijzonder uitstel voor de uitgestelde belastingen te verlengen. Dit doet u snel en eenvoudig met een online formulier.
 • Met online formulier bijzonder uitstel van betaling aanvragen en verlengen (update) 25/06/2020
  Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.
 • Naheffingsaanslag btw-aangifte en verzuimboete 25/05/2020
  De komende dagen ontvangen veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de btw-aangifte. Vanwege de coronacrisis ligt dit aantal hoger dan normaal. Ondernemers die nog geen bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd, maar dit wel willen, kunnen direct na ontvangst van de naheffingsaanslag bijzonder uitstel aanvragen voor 3 maanden.
 • Heropening RDW-keuringsstations 20/05/2020
  Sinds maandag 18 mei zijn vrijwel alle RDW-keuringsstations weer open. Hierdoor kan de RDW de dienstverlening weer uitbreiden met fysieke keuringen.

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?