Belastingdienst actueel

Nieuwsberichten Belastingdienst actueel (RSS)

Onderstaand is een selectie van de huidige nieuwsberichten van de Belastingdienst actueel weergegeven. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Startende ondernemer? Volg het webinar over belastingzaken 07/10/2020
  De Belastingdienst organiseert op 21 oktober 2020 een webinar voor startende ondernemers over belastingen en ondernemen.
 • Regeling bijzonder uitstel van betaling: vanaf 1 juli 2021 kunt u aflossen in 36 maanden 29/09/2020
  Hebt u vanwege corona bijzonder uitstel van betaling van belastingen gekregen? Dan krijgt u nu langer de tijd om uw opgebouwde belastingschuld af te lossen. U mag daar 36 maanden over doen. En u hoeft er pas mee te beginnen vanaf 1 juli 2021. Op verzoek van de Tweede Kamer is nog eens gekeken naar de termijn om af te lossen en besloten om de betalingsregelin […]
 • Brexit: Status Noord-Ierland per 1 januari 2021 04/09/2020
  Eind 2020 loopt de overgangsperiode van de Brexit af. Daarna zijn er douaneformaliteiten voor de handel met het Verenigd Koninkrijk (VK) van toepassing. Noord-Ierland krijgt een aparte status binnen het VK.
 • Bijzonder uitstel van betaling: wat gebeurt er na 1 oktober 2020? 28/08/2020
  Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf betalingsproblemen door de coronacrisis? Dan kunt u nog tot 1 oktober 2020 voor 3 maanden bijzonder uitstel van betaling aanvragen, of een eerdere aanvraag verlengen. Loopt uw bijzonder uitstel af, dan moet u bij de eerstvolgende aangifte uw belasting weer op tijd betalen. Vanaf 1 januari 2021 begint de afbetaling van de […]
 • Belastingdienst verstuurt weer herinneringen en aanmaningen 21/07/2020
  Tijdens de coronacrisis heeft de Belastingdienst hard gewerkt om zoveel mogelijk rekening te houden met burgers en bedrijven. Aan de ene kant door de fiscale ondersteuningsmaatregelen van het kabinet zo goed mogelijk uit te voeren. Aan de andere kant door het gewone werk soms anders aan te pakken. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en het economische le […]
 • Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis: betalen nog niet nodig 10/07/2020
  Hebt u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd vanwege de coronacrisis? Dan hebt u dit waarschijnlijk gedaan voor een periode van 3 maanden. U kunt ervoor kiezen het bijzonder uitstel voor de uitgestelde belastingen te verlengen. Dit doet u snel en eenvoudig met een online formulier.
 • Met online formulier bijzonder uitstel van betaling aanvragen en verlengen (update) 25/06/2020
  Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.
 • Belastingmaatregelen coronacrisis voor ondernemers verlengd (update) 28/05/2020
  Omdat de coronacrisis voortduurt, gaan wij een aantal maatregelen voor ondernemers verlengen. Op 28 mei is aangekondigd dat deze maatregelen zijn verlengd tot 1 oktober.
 • Naheffingsaanslag btw-aangifte en verzuimboete 25/05/2020
  De komende dagen ontvangen veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de btw-aangifte. Vanwege de coronacrisis ligt dit aantal hoger dan normaal. Ondernemers die nog geen bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd, maar dit wel willen, kunnen direct na ontvangst van de naheffingsaanslag bijzonder uitstel aanvragen voor 3 maanden.
 • Heropening RDW-keuringsstations 20/05/2020
  Sinds maandag 18 mei zijn vrijwel alle RDW-keuringsstations weer open. Hierdoor kan de RDW de dienstverlening weer uitbreiden met fysieke keuringen.
 • Nog meer aanvullende belastingmaatregelen vanwege coronacrisis 24/04/2020
  Wij nemen weer nieuwe belastingmaatregelen om bedrijven en burgers te helpen bij het oplossen van problemen waar zij tegen aanlopen door de coronacrisis.
 • Aanvullende belastingmaatregelen vanwege coronacrisis 15/04/2020
  Het kabinet heeft eerder al verschillende belastingmaatregelen genomen om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor bedrijven en burgers te verzachten. Daar komt nu nog een aantal maatregelen bij.

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?