Belastingdienst actueel

Nieuwsberichten Belastingdienst actueel (RSS)

Onderstaand is een selectie van de huidige nieuwsberichten van de Belastingdienst actueel weergegeven. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Zzp’ers gezocht voor de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één' 13/08/2018
  Ziet u op tegen de boekhouding? Bang voor fouten, en gedoe met de Belastingdienst? Nergens voor nodig. U kunt u nu aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten waarmee u in één moeite door uw boekhouding, btw-aangifte en betaling regelt.
 • Elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst vertraagd 07/08/2018
  Door een technische storing is het mogelijk dat elektronisch berichten van en naar de Belastingdienst vertraagd worden verwerkt.
 • 21% btw voor de levering van een opgezet dier door een taxidermist 30/07/2018
  De levering van een opgezet dier door degene die het dier heeft opgezet (de taxidermist) is níet een levering van een kunstvoorwerp door een kunstenaar. Voor deze levering geldt daarom het btw-tarief van 21%.
 • Nieuwe bpm-aangifte vanaf eind september 25/07/2018
  Vanaf eind september 2018 doet u bpm-aangifte met een nieuw digitaal aangifteformulier. Wij informeren u op onze website wanneer de nieuwe bpm-aangifte beschikbaar is.
 • Waardering woning bij overbrenging van ondernemingsvermogen naar privévermogen 12/07/2018
  Brengt u als ondernemer een woning met ondergrond die behoort tot uw ondernemingsvermogen, over naar uw privévermogen? Dan moet u inkomstenbelasting betalen over het verschil tussen de waarde in het economisch verkeer van de woning met ondergrond en de boekwaarde ervan. Het besluit van 31 augustus 2009 geeft aan hoe u in dat geval de waarde in het economisch […]
 • 6% btw voor disposable bloedplasma sets 08/06/2018
  Sets die eenmalig gebruikt worden voor opslag en transport van bloedplasma, én die voldoen aan de eisen van het Besluit medische hulpmiddelen, zijn belast met 6% btw.
 • BelastingTelefoon start met nieuwe manier van klantverificatie 01/06/2018
  De BelastingTelefoon geeft vertrouwelijke informatie natuurlijk niet zomaar door. Wij controleren eerst of die informatie bij de juiste persoon terecht komt. Vanaf 1 juni voeren wij daarvoor een nieuwe werkwijze in. Belt u de BelastingTelefoon met vragen over personen of bedrijven? Dan stellen onze medewerkers u minstens 1 vraag over de naam, het adres en de […]

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?