Belastingdienst actueel

Nieuwsberichten Belastingdienst actueel (RSS)

Onderstaand is een selectie van de huidige nieuwsberichten van de Belastingdienst actueel weergegeven. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Zzp’ers gezocht voor de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één' 12/07/2018
  Ziet u op tegen de boekhouding? Bang voor fouten, en gedoe met de Belastingdienst? Nergens voor nodig. U kunt u nu aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten waarmee u in één moeite door uw boekhouding, btw-aangifte en betaling regelt.
 • Waardering woning bij overbrenging van ondernemingsvermogen naar privévermogen 12/07/2018
  Brengt u als ondernemer een woning met ondergrond die behoort tot uw ondernemingsvermogen, over naar uw privévermogen? Dan moet u inkomstenbelasting betalen over het verschil tussen de waarde in het economisch verkeer van de woning met ondergrond en de boekwaarde ervan. Het besluit van 31 augustus 2009 geeft aan hoe u in dat geval de waarde in het economisch […]
 • Valse e-mail in omloop over foutieve belastingteruggave 2017 20/06/2018
  Er is weer een valse e-mail in omloop, met als onderwerp 'Foutief belastingteruggave 2017'. In de e-mail staat dat u in december ten onrechte op uw rekening een belastingteruggave 2017 hebt gekregen. U wordt verzocht om het bedrag van € 297,95 te retourneren. Dit is een valse e-mail. Betaal niet!
 • 6% btw voor disposable bloedplasma sets 08/06/2018
  Sets die eenmalig gebruikt worden voor opslag en transport van bloedplasma, én die voldoen aan de eisen van het Besluit medische hulpmiddelen, zijn belast met 6% btw.
 • BelastingTelefoon start met nieuwe manier van klantverificatie 01/06/2018
  De BelastingTelefoon geeft vertrouwelijke informatie natuurlijk niet zomaar door. Wij controleren eerst of die informatie bij de juiste persoon terecht komt. Vanaf 1 juni voeren wij daarvoor een nieuwe werkwijze in. Belt u de BelastingTelefoon met vragen over personen of bedrijven? Dan stellen onze medewerkers u minstens 1 vraag over de naam, het adres en de […]
 • 6% btw voor loopfietsen bestemd voor invaliden en mindervaliden 07/05/2018
  Alleen loopfietsen die speciaal zijn ontworpen en ingericht en worden aangeboden voor gebruik door invalide of minder valide personen, zijn belast met 6% btw.
 • Overgangsregeling landbouwregeling: percentages voor voorraad dieren en agrarische producten 01/05/2018
  Maakte u tot 1 januari 2018 gebruik van de landbouwregeling? En kunt u gebruikmaken van de overgangsregeling? LTO Nederland en de Belastingdienst hebben afspraken gemaakt over de percentages die u kunt gebruiken om de btw te bepalen over uw voorraad dieren en voorraad agrarische producten.
 • Afspraken over fosfaatwetgeving voor melkveehouders 17/04/2018
  LTO Nederland en de Belastingdienst hebben afspraken gemaakt over de fiscale gevolgen van de fosfaatwetgeving voor melkveehouders.

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?