Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Hoge Raad geeft Amsterdam gelijk: brievenbus mag dicht voor reclamefolders 24/09/2021
  Het beleid dat de gemeente Amsterdam in 2018 invoerde waarbij mensen geen reclamedrukwerk in de bus krijgen tenzij ze aangeven dat wel te willen, kan door de beugel. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag geoordeeld. Het hoogste gerechtelijke orgaan wijst erop dat gemeentes een verantwoordelijkheid hebben om afval te beperken.
 • Folderbranche vreest verdere afname van bereik met reclamedrukwerk 24/09/2021
  Het is erop of eronder voor de reclamefolders. De Hoge Raad spreekt zich waarschijnlijk vandaag uit over het beleid dat de gemeente Amsterdam in 2018 als eerste invoerde. Daarbij mogen mensen geen reclamedrukwerk in de bus krijgen, tenzij ze aangeven dat wel te willen. Sindsdien zijn de folders 10 procent van hun bereik kwijtgeraakt.
 • Chinese centrale bank bestempelt alle cryptoactiviteiten als illegaal 24/09/2021
  De Chinese centrale bank heeft vrijdag maatregelen aangekondigd om de handel in cryptovaluta aan banden te leggen. Volgens de bank is de handel in digitale munten "marktverstorend" en werkt het illegale activiteiten in de hand. Ook buitenlandse bedrijven mogen geen cryptotransacties verrichten voor Chinezen
 • KLM schrapt helft van vluchten naar Italië vanwege staking Alitalia 24/09/2021
  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM moet 24 van de 46 vluchten naar Italië schrappen door een aangekondigde staking van het grondpersoneel bij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, meldt een woordvoerder van KLM vrijdag aan NU.nl. Het gaat om vluchten naar onder andere Genua, Bologna en Rome.
 • Europa vraagt ook Nederland om een ambitieuzer klimaatdoel 24/09/2021
  De Nederlandse uitstoot van broeikasgassen moet in 2030 verder gedaald zijn dan volgens de huidige plannen uit het nationale Klimaatakkoord. Dat is nodig om te voldoen aan de gezamenlijke klimaatdoelen van de Europese Unie, zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vrijdag.
 • Mercedes, Total en Stellantis gaan accu's voor elektrische auto's produceren 24/09/2021
  Mercedes-Benz gaat zich aansluiten bij de Automotive Cells Company (ACC) van TotalEnergies en Opel-moederbedrijf Stellantis. De drie partijen krijgen elk 33 procent van de onderneming in handen. ACC moet voor de productie van batterijcellen voor de accupakketten van elektrische auto's zorgen. Daarmee wil Mercedes voorsorteren op een overstap naar alleen […]
 • Schuldeisers Evergrande krijgen geen informatie over cruciale rentebetaling 24/09/2021
  De obligatiehouders aan wie het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande donderdag 83,5 miljoen dollar (71 miljoen euro) rente moest betalen, hebben daar nog steeds niets over gehoord. Ook is het bedrijf nog niet met een mededeling naar buiten gekomen. Dat brengt de vastgoedkolos weer een stap dichter bij een faillissement.
 • Belastingdienst int na coronapauze weer belastingschulden 24/09/2021
  De Belastingdienst begint weer met het invorderen van openstaande belastingschulden. Die invordering lag sinds maart vorig jaar grotendeels stil vanwege de coronacrisis. Sinds deze maand krijgen mensen vooraankondigingen.
 • AEX sluit voor het eerst boven 800 punten: wat wil dat zeggen? 24/09/2021
  De AEX-index sloot donderdag voor het eerst in zijn bestaan boven de 800 punten. Dat klinkt heel spectaculair, maar eigenlijk betekenen die punten helemaal niets. "Het duidt er alleen op dat het goed gaat met de beurs", zegt econoom Marcel Klok tegen NU.nl.
 • TUI haalt Nederlanders alsnog op van La Palma na vulkaanuitbarsting 23/09/2021
  TUI vliegt vandaag naar het Spaanse eiland La Palma, om daar alsnog bijna tachtig Nederlanders op te halen die eigenlijk al een dag eerder zouden terugkeren naar Nederland. Woensdag kon de vlucht niet worden uitgevoerd, omdat door de vulkaanuitbarsting van zondagmiddag nog as in de lucht zat, die problemen voor vliegtuigen kon veroorzaken.
 • Italië trekt miljarden uit om hoge energiekosten te beteugelen 23/09/2021
  De Italiaanse overheid trekt ruim 3 miljard euro uit zodat huishoudens hun energierekening kunnen blijven betalen. Zonder overheidsingrijpen zouden consumenten 40 procent duurder uit zijn voor gas en elektra. Om dit te voorkomen, heeft de Italiaanse regering een pakket aan maatregelen ingevoerd.
 • Volvo verkoopt vanaf 2030 geen auto's met leren bekleding meer 23/09/2021
  Vanaf 2030 bevat geen enkele auto die Volvo verkoopt nog leer, kondigt het Zweedse bedrijf donderdag aan. Tegen 2025 zou een kwart van de materialen in nieuwe Volvo's recyclebaar en biologisch moeten zijn en rond 2040 wil de fabrikant een volledig duurzaam bedrijf zijn.