Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Huurders betalen gemiddeld 1.184 euro per maand voor een woning 20/01/2022
  De gemiddelde huurprijs in Nederland is in het vierde kwartaal van vorig jaar gestegen naar 1.184 euro, maken makelaarsvereniging NVM en vastgoedorganisatie VGM donderdag bekend. Dat is 4,3 procent hoger dan vorig jaar. Een eengezinswoning kost gemiddeld 1.145 euro per maand, voor een appartement leg je zo'n 1.197 euro per maand neer.
 • Werkloosheidspercentage stijgt omdat meer mensen op zoek gaan naar werk 20/01/2022
  Het percentage werklozen onder de Nederlandse beroepsbevolking steeg in december naar 3,8 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Dat is 0,1 procentpunt meer dan in november en de eerste stijging sinds de piek in juli 2020. Al komt dat vooral omdat meer mensen naar werk zijn gaan zoeken.
 • Europa overtrof doelstelling groene stroom in 2020, Nederland in staartgroep 20/01/2022
  De Europese Unie heeft in 2020 ruimschoots voldaan aan de eigen doelstelling voor het aandeel van groene stroom, becijferde Eurostat. Volgens het Europese statistiekbureau kwam in het eerste coronajaar 22,1 procent van alle energie uit hernieuwbare bron, terwijl 20 procent de doelstelling was. Nederland zit nog altijd in de staartgroep van de EU met 14 proce […]
 • Nederlanders betalen steeds vaker meer dan 1 miljoen euro voor een huis 20/01/2022
  Een steeds groter deel van de huizen gaat weg voor meer dan 1 miljoen euro. Vooral in de grote steden en rijkere delen van Noord-Holland als Het Gooi kosten veel woningen meer dan 1 miljoen, meldt de NVM woensdag. Volgens de makelaarsvereniging komt dat niet alleen door de grote stijging van de huizenprijzen in het algemeen, maar ook door een grotere bereidh […]
 • Werknemers waren vorig jaar vaker en langer ziek 20/01/2022
  Werknemers hebben zich vorig jaar vaker ziek gemeld dan voorheen en het verzuim duurde ook langer. Dat melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare, die zicht hebben op het verzuim van zo'n miljoen werknemers.
 • Lege schappen bij Albert Heijn door prijzenruzie met maker KitKat en Maggi 20/01/2022
  Albert Heijn is in een prijzenconflict verwikkeld geraakt met Nestlé. Het levensmiddelenconcern (bekend van onder meer Maggi, Nescafé en KitKat-repen) wil zijn prijzen met 20 procent verhogen. De supermarktketen vindt die prijsstijging onvoldoende onderbouwd. Een vergelijkbaar conflict met Mora-producent Van Geloven lijkt afgewend, laat een woordvoerder van […]
 • China maakt lenen goedkoper om vastgoedcrisis te bezweren 20/01/2022
  China heeft de kosten voor bankleningen verlaagd. Daarmee wil Peking de haperende economie een boost geven. Door de verlaging worden bijvoorbeeld hypotheken iets goedkoper, wat de vraag naar woningen mogelijk zal ondersteunen. Dat is belangrijk met het oog op de vastgoedcrisis waar het land onder gebukt gaat.
 • 41 miljoen 'schade' na teloorgang D-reizen: grootste reisbankroet ooit 20/01/2022
  De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) verwacht in totaal 41 miljoen euro uit te keren aan gedupeerde klanten van het teloorgegane D-reizen. Daarmee is het met afstand het grootste bankroet dat ooit in de Nederlandse reiswereld plaatsvond, zegt directeur Erik Jan Reuver van de SGR in gesprek met NU.nl.
 • Prijs van een liter diesel bereikt nieuwe mijlpaal: boven de 1,80 euro 19/01/2022
  Een liter diesel kost voor het eerst ooit meer dan 1,80 euro. Dat blijkt uit gegevens van UnitedConsumers, dat de landelijke adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen bijhoudt. Directeur Paul van Selms van UnitedConsumers spreekt van een nieuwe mijlpaal en sluit niet uit dat een liter diesel straks meer dan 2 euro per liter kost, zoals bij benzine ook al […]
 • Thuisdrinkers zorgen voor recordverkoop flessen champagne 19/01/2022
  De verkoop van champagne is vorig jaar tot recordhoogte gestegen. In totaal werden er wereldwijd 320 miljoen flessen verkocht. Die waren volgens voorlopige cijfers goed voor een omzet van 5,5 miljard euro, melden vertegenwoordigers van de sector woensdag. Vooral thuis werd er meer champagne gedronken.
 • Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GlaxoSmithKline 19/01/2022
  Unilever wil niet meer dan 50 miljard pond (zo'n 60 miljard euro) voor de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK) betalen, zo heeft het inmiddels volledig Britse was- en levensmiddelenconcern woensdag laten weten. Unilever benadrukt dat het met het oog op zijn aandeelhouders "strikte financiële discipline" zal blijven nastreven.
 • De NEE-NEE- en NEE-JA-stickers kunnen straks zelf de prullenbak in 19/01/2022
  Vanaf 1 januari volgend jaar kunnen de brievenbusstickers voor wie geen reclamefolders wil ontvangen en wel huis-aan-huisbladen of beide niet, in de prullenbak. Dan kun je in elke gemeente online aangeven wat je wel of niet wil ontvangen. Dat laat MailDB, de organisatie achter de verspreiding van reclamefolders, weten.