Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Amerikaanse Fed houdt rente onveranderd, geen renteverhoging in 2019 20/03/2019
  De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) laat de belangrijkste rentestand ongewijzigd, stelt de koepel van centrale banken woensdag. Ook zal het stelsel van centrale banken de rente de rest van het jaar niet meer verhogen.
 • Disney rondt miljardenovername van 21st Century Fox af 20/03/2019
  The Walt Disney Company heeft de overname van 21st Century Fox afgerond, maken de bedrijven woensdag bekend. Bij de overname is zo'n 71 miljard dollar (zo'n 62,5 miljard euro) gemoeid.
 • Brits pond onder druk door Brexit-perikelen 20/03/2019
  Het Britse pond ondervindt woensdag last van de laatste ontwikkelingen rond de Brexit-patstelling. Rond 14.00 uur staat de Britse munt op een verlies van een krappe 0,6 procent. 1 Britse pond kost nu 1,16 euro.
 • Aandeel Bayer onderuit na nieuw oordeel over onkruidverdelger Roundup 20/03/2019
  Het aandeel van chemieconcern van Bayer ging woensdag met ruim 12 procent onderuit nadat voor de tweede keer een jury in de Verenigde Staten oordeelde dat onkruidverdelger Roundup kanker veroorzaakt. Bayer heeft onlangs de fabrikant van Roundup, het Amerikaanse Monsanto, overgenomen.
 • Hongkong, Singapore en Parijs zijn duurste steden ter wereld 20/03/2019
  Hongkong, Singapore en Parijs zijn de duurste steden om in te leven, meldt weekblad The Economist woensdag. Caracas, de hoofdstad van het noodlijdende Venezuela, staat op de laatste plek. Amsterdam staat in de middenmoot op plek 41.
 • Uber brengt vrachtwagendienst naar Nederland 20/03/2019
  Uber gaat zijn vrachtwagendienst Uber Freight uitbreiden naar Nederland. Het is het eerste Europese land waar het bedrijf de dienst aanbiedt.
 • Britse premier May wil uitstel Brexit tot 30 juni 20/03/2019
  De Britse premier Theresa May heeft woensdag in haar brief aan de EU gevraagd om een uitstel van drie maanden voor de Brexit. Daarmee zou 30 juni de nieuwe datum worden. De EU moet een verlenging goedkeuren, maar zou volgens de Financial Times (FT) alleen willen stemmen over uitstel tot 23 mei - wanneer de Europese verkiezingen beginnen - of een "lang u […]
 • Veertien Britse aandelen blijven verplicht op EU-beurs bij 'no deal' 20/03/2019
  Als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zonder akkoord, dan moet een aantal Europese partijen verplicht de aandelen van veertien Britse bedrijven blijven aanbieden op Europese beurzen. Dat blijkt woensdag uit een publicatie van de Europese marktwaakhond ESMA.
 • Prijzen margarine in supermarkten fors hoger 20/03/2019
  De prijzen van een kuipje margarine zijn omhooggeschoten, sinds negen maanden geleden het Amerikaanse bedrijf KKR de margarinedivisie van Unilever heeft opgekocht, meldt De Telegraaf woensdag.
 • EU legt Google boete van 1,49 miljard euro op vanwege machtsmisbruik 20/03/2019
  De Europese Commissie heeft Google een nieuwe boete opgelegd, dit keer vanwege het belemmeren van concurrerende adverteerders. De zoekgigant moet daarom 1,49 miljard euro betalen.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?