Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Volvo roept 37.000 auto's in Nederland terug, onderdeel kan vlam vatten 21/07/2019
  De Zweedse autofabrikant Volvo roept in Nederland 37.000 dieselauto's terug omdat een onderdeel bij de motor kan smelten of in het ergste geval vlam kan vatten. Wereldwijd worden ongeveer een half miljoen auto's teruggeroepen.
 • Dreigende kortingen: Lage rente haalt het pensioenakkoord in 21/07/2019
  Jarenlang werd er gesteggeld over nieuwe afspraken hoe het Nederlandse pensioenstelsel moest worden aangepast, en in juni kwamen die er eindelijk. Maar eigenlijk is het akkoord al weer ingehaald door de realiteit. Met de huidige lage rentestanden moeten pensioenfondsen een steeds lagere rekenrente hanteren om hun verplichtingen in de toekomst te berekenen. […]
 • Geen eiken naar het VK door de eikenprocessierups: Wat zijn de gevolgen? 20/07/2019
  De eikenprocessierupsenplaag veroorzaakt niet alleen jeuk en uitslag, maar kan ook economische gevolgen hebben. Dinsdag kondigde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan dat het Verenigd Koninkrijk en Ierland voorlopig geen Nederlandse eikenbomen meer willen vanwege de rups. Wat zijn de gevolgen voor Nederlandse boomkwekerijen?
 • 'Netwerkbeheerder Tennet dwarsboomt Duitse energietransitie' 20/07/2019
  Het Nederlandse moederbedrijf van netwerkbeheerder Tennet in Duitsland overweegt een omvangrijke herstructurering. Hiermee zou het bedrijf meer macht willen krijgen, wat ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor de Duitse energietransitie, schrijft het Duitse Handelsblatt zaterdag.
 • Door alle windmolenparken wordt het dringen op de Noordzee 20/07/2019
  De ontwikkeling van de windparken op het Nederlandse deel van de Noordzee krijgt steeds meer vorm. Zeker nu onlangs bekend is geworden dat Vattenfall er opnieuw een windpark gaat bouwen. Deze plannen zijn zeer belangrijk voor Nederland bij de doelstelling om flink te snijden in de broeikasgasuitstoot. Vijf vragen over de plannen voor windmolens op zee.
 • Hoe een Nederlandse achtbaanfabrikant wereldwijd de grootste werd 20/07/2019
  Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma Rides Manufacturing is met zo'n 500 attracties in meer dan 65 landen is het bedrijf de nummer één op de lijst van achtbaanbouwers wereldwijd. NU.nl gaat langs bij Vekoma Rides om te zien hoe het bedrijf is gegroeid en hoe zij zich als grote speler voorbereiden op de toekomst.
 • KLM-topman Elbers: Geniet, maar vlieg met mate 20/07/2019
  Geniet, maar vlieg met mate, zegt KLM-topman Pieter Elbers zaterdag in een interview met dagblad Trouw.
 • CBS: 'Steeds meer mannen kunnen of willen niet werken' 20/07/2019
  Het aantal Nederlandse mannen tussen de 25 en 45 jaar dat niet actief is op de arbeidsmarkt, wordt steeds groter. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het om mannen die niet kunnen of willen werken. De groep mannen die niet wil werken, wordt niet gezien als werkloos, aangezien ze niet naar een baan zoeken en niet beschikbaar zijn voor we […]
 • Topzomer voor bestrijdingsdiensten: 'Insecten leveren goeie business op' 19/07/2019
  Eikenprocessierupsen, het mediterrane draaigatje en vliegende mieren zijn anno 2019 niet meer weg te denken uit onze achtertuin. Wat betekenen al die insectenplagen voor bestrijdingsdiensten?
 • Meer zekerheid voor 850.000 uitzendkrachten dankzij nieuwe concept-cao 19/07/2019
  Een nieuw cao-conceptakkoord geeft 850.000 uitzendkrachten in Nederland meer werkzekerheid, een betere rechtspositie en begeleiding om duurzaam aan het werk te kunnen. Dat melden vakbonden en brancheorganisaties vrijdag.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?