Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Is beleggen met een beleggingsclub een goed idee of juist ingewikkeld? 22/05/2022
  Wil je beginnen met beleggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een particuliere beleggingsclub kan uitkomst bieden. Zo leer je over beleggen en investeer je samen. Hoe werkt dat eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen?
 • World Economic Forum weer van start: waarom heeft deze club de schijn tegen? 22/05/2022
  In het Zwitserse Davos gaat zondag het World Economic Forum (WEF) van start. Voor het eerst in twee jaar komen wereldleiders, zakenmensen en opiniemakers weer fysiek bij elkaar om over de politieke en economische koers te praten. Met zo'n 2.500 veelal steenrijke deelnemers is het een erg exclusieve vergaderclub, met kritiek en argwaan als gevolg.
 • Kabinet wil vanaf 2025 verplicht zonnepanelen op grote daken nieuwe bedrijven 21/05/2022
  Alle nieuwe bedrijfspanden met een oppervlakte groter dan 250 vierkante meter moeten per 2025 zo gebouwd worden dat de dakconstructie zonnepanelen kan dragen. Dat schrijft minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten aan de Tweede Kamer.
 • Bijna 900 schademeldingen na onweersbuien van donderdag en vrijdag 21/05/2022
  Interpolis heeft tot zaterdagmiddag 863 schademeldingen ontvangen na de onweersbuien van donderdag en vrijdag, meldt de verzekeraar aan NU.nl.
 • Waarom hebben we geen mensen meer? Zeven vragen over personeelstekorten 21/05/2022
  De personeelstekorten grijpen in het hele land om zich heen. Schiphol, de NS, winkels, horecazaken: allemaal kampen ze met te weinig personeel. Maar hoe komt dat en wat is eraan te doen? Op ons reactieplatform NUjij kregen we er veel vragen over binnen. Zeven vragen en antwoorden over het tekort aan werknemers.
 • Iedereen moet aan de (hybride) warmtepomp, maar wat is dat eigenlijk? 21/05/2022
  Vanaf 2026 is een hybride warmtepomp verplicht bij de vervanging van de cv-ketel. Het kabinet hoopt op die manier minder afhankelijk te worden van aardgas. Wat is een hybride warmtepomp? En past die wel in mijn huis?
 • Russische gasleveringen aan Finland gestopt 21/05/2022
  Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft zaterdagochtend de gaskraan dichtgedraaid voor Finland, meldt het Finse Gasum in een persbericht. Het is nog niet duidelijk waarom de gaskraan wordt dichtgedraaid. De gasvoorziening van Finse huishoudens komt niet in gevaar, benadrukt het staatsgasbedrijf.
 • Primark bedenkt zich en gaat toch niemand ontslaan in Nederland 20/05/2022
  Primark gaat toch geen personeel ontslaan bij zijn herstructurering in Nederland. Dat zegt David Swann Lassche, topman van de Nederlandse tak van Primark, vrijdag. Eerder wilde de kledingketen nog zo'n 240 mensen ontslaan. Dat plan leidde afgelopen weekend tot een demonstratie van vakbond FNV bij de winkel in het centrum van Amsterdam.
 • In Duitsland kun je deze zomer voor 9 euro onbeperkt met het ov 20/05/2022
  Het Duitse parlement heeft ingestemd met een ticket waarmee reizigers in de maanden juni, juli en augustus voor 9 euro per maand onbeperkt gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Daarmee hoopt Duitsland onder meer de hoge brandstofprijzen te compenseren.
 • Geen verhoging heffingsvrij vermogen, ouderen betalen mee aan AOW-stijging 20/05/2022
  Het kabinet haalt miljarden op door te schuiven met belastingtarieven en -kortingen die vooral mensen met veel vermogen en een hoog inkomen raken. Hiermee worden mensen die bezwaar maakten tegen de spaartaks gecompenseerd. Ook de verhoging van de AOW wordt hier deels mee gefinancierd, hoewel ouderen zelf ook een flink deel betalen. Dat blijkt uit de voorjaar […]
 • Sovjet-Unie liep 32 jaar geleden uit voor eerste (en peperdure) Big Mac 20/05/2022
  McDonald's maakte maandag bekend uit Rusland te vertrekken vanwege de oorlog in Oekraïne. Daarmee komt er een eind aan een periode van ruim dertig jaar waarin Happy Meals en Big Macs op Russische bodem verkocht werden. Waar een oorlog nu een eind maakt aan McDonald's in Rusland, draaide de intrede 32 jaar geleden vooral om toenadering.
 • Vooral in de zorg wordt gehengeld naar het opleidingspotje van 1.000 euro 20/05/2022
  Zorgmedewerkers staan te trappelen om zich te laten bij- en omscholen. Bijna een kwart van de aanvragen in de tweede termijn van de zogeheten STAP-subsidies, bedoeld voor mensen die een opleiding willen volgen, komt van medewerkers uit de sector zorg en welzijn. Dat maakte uitvoeringsinstantie UWV, die de aanvragen voor de subsidies afhandelt, vrijdag bekend […]