Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Tijd dringt voor ontvangers NOW om berekening aan te vragen 18/10/2021
  Ongeveer 55.000 werkgevers hebben nog geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste periode van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), meldt uitkeringsinstantie UWV maandag. Ze hebben daar nog tot 31 oktober de tijd voor, anders moeten ze het hele voorschot terugbetalen.
 • Tekorten en schulden remmen groeispurt China na coronacrisis 18/10/2021
  China heeft in het derde kwartaal een tegenvallende economische groei van 4,9 procent gekend. Het maandag gepresenteerde groeicijfer blijft achter bij de verwachtingen van analisten en is het laagste cijfer in een jaar tijd.
 • Philips verving al kwart miljoen risicovolle slaapapneuapparaten 18/10/2021
  Philips is volop bezig met de vervanging van zijn slaapapneuapparaten die schuim bevatten dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het bedrijf maakte al 750.000 vervangingsapparaten, waarvan tot nu toe 250.000 bij gedupeerden terecht zijn gekomen, meldt het bedrijf maandag in de marge van zijn derdekwartaalcijfers.
 • Centrale bank Korea verwacht geen financiële crisis door malaise Evergrande 17/10/2021
  De problemen van de geplaagde Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande zullen waarschijnlijk niet leiden tot een financiële crisis, zegt ook de Zuid-Koreaanse centrale bank.
 • Zwitserse industrie krijgt brief op de mat om minder energie te gebruiken 17/10/2021
  Zwitserland waarschuwt industriële bedrijven dat ze deze winter misschien minder energie mogen verbruiken om grootschalige uitval van stroom te voorkomen.
 • DNB-president verdedigt belastingvoorstel op koophuis: ‘Koopkrachteffect klein’ 17/10/2021
  President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) benadrukt dat het voorstel om een eigen huis net zo te belasten als spaargeld niet veel gevolgen zal hebben voor de portemonnee. Het plan van de centrale bank van Nederland om een koophuis als vermogen te belasten zorgde de afgelopen week voor veel kritiek, maar volgens Knot zijn de effecten op de koopkrac […]
 • Deze praktische tips zorgen deze winter voor een lagere gasrekening 17/10/2021
  De gasprijzen gingen de afgelopen weken door het dak. Vorige week piekte de gasprijs kort op 162 euro per megawattuur (MWh) en was daarmee bijna 11 keer zo hoog als een jaar geleden. Alhoewel de prijzen wat zijn gedaald, blijven ze ongekend hoog. Als gevolg van de flink gestegen gasprijzen valt de energierekening voor veel huishoudens hoger uit. Maar daar is […]
 • Je dagelijkse kopje koffie wordt duurder en minder lekker 17/10/2021
  Koffieliefhebbers betalen binnenkort waarschijnlijk meer voor hun favoriete drank, terwijl die ook nog eens minder goed zal smaken. De prijs van de populaire arabicabonen staat op zijn hoogste punt in bijna tien jaar, terwijl de kwaliteit van de koffieboon door klimaatverandering onder druk staat.
 • Gasverbruik in Rusland breekt record, Moskou blijft Europa extra gas beloven 16/10/2021
  Het gasverbruik in Rusland is dit jaar ongekend hoog en "breekt alle records", zo vertelde minister van Energie Alexander Novak zaterdag in gesprek met Russische media. Moskou zegt desondanks dat het land de belofte aan Europese landen niet gaat breken en extra gas geleverd kan worden als het verzoek wordt ingediend.
 • VDL ondervindt nog steeds hinder van cyberaanval en werkt niet op volle kracht 16/10/2021
  VDL ondervindt nog steeds problemen van de cyberaanval die het industrieconcern vorige week trof. Steeds meer onderdelen kunnen de productie weer uitbreiden, maar het bedrijf opereert volgens een woordvoerder nog altijd niet op volle capaciteit.
 • Torenhoge energieprijzen kunnen hap nemen uit economisch herstel 16/10/2021
  De hoge prijzen voor onder meer gas en benzine zetten een rem op de groei van de economie. Niet alleen huishoudens hebben last van een hoge energierekening, maar ook bedrijven worstelen ermee. Rabobank houdt er dan ook rekening mee dat de economie volgend jaar een stuk minder hard groeit.
 • CO2-uitstoot omhoog: 'Iemand moet bij klimaattop met de vuist op tafel slaan' 16/10/2021
  Twee weken voor de klimaattop in Glasgow blijken wereldwijde plannen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen ruim onvoldoende om sterke opwarming te voorkomen. Waar ligt dat aan? Het probleem is niet alleen dat veel landen proberen zo min mogelijk moeite te doen, maar ook dat het omgekeerde ontbreekt: een groep landen die met de vuist op tafel sla […]