Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Britse regering vangt mogelijk gedupeerden Thomas Cook op 23/09/2019
  Britten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zei zondag dat er een noodplan klaarligt om reizigers dan terug te halen.
 • Vrouwenquotum in bedrijfstop: 'We lopen 35 jaar achter op Noorwegen' 23/09/2019
  Sinds vrijdag is ook het bedrijfsleven om. Werkgevers en werknemers adviseren een vrouwenquotum voor topposities. Welke sleutelmomenten in de emancipatie hebben ons hier gebracht? En van hoe ver komen we eigenlijk?
 • Emirates vreest latere levering Boeing 777X en stelt nieuwe service uit 22/09/2019
  Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald.
 • Shell waarschuwt voor concurrentiepositie bij verandering winstbelasting 22/09/2019
  President-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon waarschuwt om niet te veel te tornen aan de regels omtrent de winstbelasting. Strengere regels kunnen onder meer de concurrentiepositie van Shell raken, zo deelde ze mee in televisieprogramma WNL Op Zondag.
 • Veertig dagen tot Brexit: 'Hulk' staat in zijn hemd 22/09/2019
  Het Verenigd Koninkrijk (VK) trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie (EU) achter zich dicht. Of toch niet? Er staan nog 40 dagen op de teller en we weten nog steeds niet hoe Brexit eruit gaat zien. In deze rubriek proberen we één simpele vraag te beantwoorden: wat gebeurde er deze week in Brexit-land?
 • 'Diploma honderden medewerkers kinderopvang ongeldig door nieuwe cao' 21/09/2019
  Door de nieuwe cao in de kinderopvang kunnen honderden pedagogisch medewerkers niet meer direct aan de slag in die branche, meldt Radio 1-programma Reporter Radio zaterdag. Sinds vorig jaar is de lijst met diploma's die toegang geven tot een baan sterk ingekort, terwijl de personeelstekorten in de sector groot zijn.
 • Supermarktketen Walmart stopt met verkoop e-sigaret 21/09/2019
  Supermarktketen Walmart stopt met de verkoop van e-sigaretten in zijn Amerikaanse winkels, zo maakte het bedrijf vrijdagavond bekend.
 • Pensioengerechtigden slepen Nederlandse Staat voor de rechter 21/09/2019
  De Vereniging Pensioenverlies daagt de Nederlandse Staat voor de rechter om alsnog het pensioengat te dichten dat door de kabinetten-Lubbers is ontstaan.
 • CBS: 'Steeds meer 65-plussers met betaald werk' 21/09/2019
  Het aantal 65-plussers met betaald werk is de afgelopen vijftien jaar explosief gestegen. Dat komt deels door de vergrijzing, maar ook doordat de arbeidsparticipatie onder ouderen flink is toegenomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zaterdag.
 • Dream or Donate-oprichter schikt met gedupeerden 20/09/2019
  De oprichter van Dream or Donate, de crowdfundingsite die onlangs plotseling uit de lucht verdween, treft een schikking met de gedupeerden. Dat meldt advocatenkantoor De Vries & Kasem, dat de gedupeerden vertegenwoordigt.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?