Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Coalitie wil steun voor noodlijdende lokale en regionale bladen 28/03/2020
  Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat het kabinet noodlijdende lokale en regionale kranten gaat ondersteunen. De partijen roepen minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) in schriftelijke vragen op om met een financiële regeling te komen.
 • Olieprijs keldert verder en zakt naar laagste prijs sinds Irakoorlog 28/03/2020
  De olieprijs is in de afgelopen week voor de vijfde week op rij gedaald. De prijs van een vat olie zakte naar het laagste punt sinds 2003. De grondstofprijs daalt door een combinatie van terugvallende vraag als gevolg van de uitbraak van het coronavirus en een stijging van de productie.
 • Nieuwe miljoenenschikking General Motors in zaak om defect contactslot 28/03/2020
  Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) heeft een schikking van 120 miljoen dollar (ongeveer 100 miljoen euro) getroffen met autobezitters die hinder ondervonden van een defect contactslot en enkele andere mankementen. Zij claimen dat de defecten hun auto minder waard maakt.
 • 'Virgin Atlantic gaat bij de Britse overheid aankloppen voor staatssteun' 28/03/2020
  De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic zal in de komende dagen aankloppen bij de Britse regering voor staatssteun, schrijft Financial Times (FT) vrijdag op basis van ingewijden. Door de ingevoerde reisrestricties wereldwijd hebben veel luchtvaartmaatschappijen het mes in vluchtschema's moeten zetten, met economische problemen tot gevolg.
 • IMF: We zijn in een recessie beland die erger kan zijn dan die van 2009 28/03/2020
  Door de uitbraak van het coronavirus is de wereldeconomie in een recessie beland die gelijk is aan of zelfs erger is dan de financiële crisis van 2009, stelt IMF-voorzitter Kristalina Georgieva vrijdag in een persconferentie.
 • Bedrijven zetten beste beentje voor in coronacrisis 28/03/2020
  Veel bedrijven willen bijdragen aan het bestrijden van het coronavirus. Kosten, noch moeite worden hierbij gespaard.
 • Eurolanden ruziën weer om geld, welke noodhulp is gepast? 28/03/2020
  Nu Europa zucht onder de coronacrisis, komen ook oude discussies weer bovendrijven: zijn we bereid andere landen financieel tegemoet te komen? Net als tien jaar geleden ten tijde van de eurocrisis, is ook nu weer de vraag tot hoe ver de Europese solidariteit reikt.
 • Maximaal 1.500 euro voor zzp'ers, ondernemersregeling van 4.000 euro 27/03/2020
  Ondernemers en zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) die door de uitbraak van het coronavirus in financiële nood zitten, kunnen gebruikmaken van de middelen uit het noodpakket dat eerder door het kabinet werd aangekondigd.
 • Reisorganisatie TUI krijgt 1,8 miljard euro Duitse steun 27/03/2020
  Reisorganisatie TUI krijgt een lening van 1,8 miljard euro van de Duitse staatsbank KfW vanwege de coronacrisis, meldt het bedrijf vrijdag.
 • Kabinet schort huur rijksgesubsidieerde musea op 27/03/2020
  Rijksgesubsidieerde musea hoeven drie maanden geen huur te betalen. De maatregel moet voor meer financiële ruimte zorgen en is onderdeel van een pakket aan maatregelen ter ondersteuning van de cultuursector die vrijdag bekend zijn geworden.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?