Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • EU-top over begroting afgesloten zonder dat een akkoord bereikt is 22/02/2020
  De begrotingstop van de leiders van de 27 leden van de EU in Brussel over een nieuwe langetermijnbegroting is vrijdag abrupt geëindigd, zonder dat er een akkoord bereikt is. Dat werd rond half acht in de avond duidelijk.
 • Zeeman komt met unisex merkkledinglijn 21/02/2020
  Kledingketen Zeeman introduceert volgende week een kledinglijn met stukken die gedragen kunnen worden door zowel mannen als vrouwen. Bovendien prijkt op de mouwen van de hoodies, truien en T-shirts een merkje, een geborduurde Z.
 • DSM koopt voor 765 miljoen euro fabrikant van moedermelkstoffen 21/02/2020
  Het Limburgse DSM lijft Glycom in voor een bedrag van 765 miljoen euro, maken de bedrijven vrijdag bekend.
 • Kind nooit naar de tandarts geweest? Verzekeraars sturen ouders brief 21/02/2020
  Polishouders van CZ, Zilveren Kruis, Menzis en VGZ van wie de kinderen niet naar de tandarts gaan, kunnen een brief van hun verzekeraar verwachten. Hierin worden ouders erop gewezen dat mondzorg bij minderjarigen kosteloos is. Zo moeten gebitsproblemen en hoge kosten op latere leeftijd voorkomen worden.
 • Luchtvaartsector loopt 27 miljard euro aan omzet mis door coronavirus 21/02/2020
  Het coronavirus kost de wereldwijde luchtvaartsector 29,3 miljard dollar (circa 27 miljard euro) aan omzet. De grootste inkomstenderving, 25,7 miljard euro, is voor rekening van de Aziatische luchtvaartmaatschappijen. Die regio wordt vooralsnog het zwaarst getroffen door het virus. In China zijn verreweg de meeste besmettingen.
 • Autoverkoop in China 92 procent lager als gevolg van coronavirus 21/02/2020
  In China, de grootste markt voor personenwagens ter wereld, worden door het coronavirus COVID-19 fors minder voertuigen verkocht. Het aantal registraties lag gemeten over de eerste twee weken van februari 92 procent lager dan een jaar eerder.
 • ACM krijgt meer macht om te hoge warmtetarieven aan te pakken 21/02/2020
  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) krijgt meer macht om de prijzen voor warmte te beperken als de leverancier een te hoog rendement behaalt. Dat is het voornemen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De grote warmteleveranciers behaalden afgelopen jaren meer rendement dan is toegestaan.
 • 'Energierekening stijgt enkele tientjes door investeringen in energienet' 21/02/2020
  De energierekening zal in het komend decennium jaarlijks met enkele tientjes stijgen door de investeringen van netbeheerders in het energienet, voorspelt Stedin-directeur Marc van der Linden in een vrijdag verschenen interview met het AD.
 • Koopwoningen 6,3 procent duurder in januari 21/02/2020
  Bestaande koopwoningen waren in januari 6,3 procent duurder dan in dezelfde periode een jaar eerder, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vrijdag.
 • Nederlander mindert in rap tempo consumptie van materialen 21/02/2020
  Nederland consumeerde in 2018 per inwoners ruim 20 procent minder materialen dan in het jaar 2000. De materiaalconsumptie per inwoner is lager dan het gemiddelde in de Europese Unie (EU) en de zogenoemde grondstofvoetafdruk per inwoner kleiner. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag in de publicatie Circulaire economie in Nederland.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?