Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • IKEA-baas over belang winkels na corona: 'Mensen willen bank kunnen testen' 07/03/2021
  Het merendeel van de IKEA-winkels over de hele wereld is afgelopen jaar dicht geweest. Toch is de verschuiving naar online geen reden om de fysieke winkels na de coronacrisis te sluiten, zegt topman Jesper Brodin van Ingka Group zondag tegen BBC.
 • Chinese exportgroei bereikte begin dit jaar recordhoogte 07/03/2021
  In de eerste twee maanden van dit jaar is de Chinese export met een groei van meer dan 60 procent de hoogste in ruim twintig jaar. Dat blijkt zondag uit officiële gegevens. Ook de invoer nam sterk toe.
 • De economie na corona: minder porno en pakjes, meer thuiswerk 06/03/2021
  Zoom en PostNL pakten afgelopen week uit met knalcijfers. Ze hadden die vooral aan de lockdown te danken. Kunnen ze die trend dan ook doorzetten als straks de wereld weer opengaat? "Die recordomzetten zullen we niet meer zien, maar de groei zet zich nog wel even door", zeggen experts tegen NU.nl.
 • Nooit verloor een bedrijf zo veel beurswaarde als Tesla de afgelopen periode 06/03/2021
  Tesla heeft een record gebroken, zo heeft zakenblad Fortune becijferd. Nog nooit verloor een groot bedrijf in zo'n korte tijd zo veel beurswaarde als Tesla de afgelopen vijf weken. Op vrijdagmiddag was de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's 305 miljard dollar (256 miljard euro) minder waard dan op het hoogtepunt in januari.
 • Winkels en horeca zouden niet altijd op één lijn zitten met verhuurders 06/03/2021
  Veel horecaondernemers en winkeliers moeten puzzelen om met de verhurende partijen tot een passende oplossing te komen voor de verschuldigde huur of zelfs achterstallige huur, zo blijkt zaterdag uit een reportage van De Telegraaf.
 • Airbus moest dit jaar tot nu toe meer orders annuleren dan er binnenkwamen 06/03/2021
  Airbus heeft in de eerste twee maanden van dit jaar meer orders moeten annuleren dan er binnenkwamen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de vliegtuigbouwer. Het Europese bedrijf heeft last van onder meer de problemen bij Norwegian Air, dat vorige maand van een Ierse rechter toestemming kreeg om 88 toestellen te annuleren.
 • EU en VS schrappen voorlopig importtarieven, willen conflict beëindigen 06/03/2021
  De Europese Unie en Verenigde Staten zijn overeengekomen om de wederzijdse importtarieven voorlopig te schrappen. Dat meldt de Europese Commissie vrijdag. De komende vier maanden zullen de importtarieven niet gelden, waardoor een einde lijkt te komen aan het handelsconflict dat al zo'n zeventien jaar speelt.
 • Volkswagen wil dat 70 procent van Europese autoverkoop in 2030 elektrisch is 05/03/2021
  Volkswagen versnelt de transitie naar de elektrische auto, maakt de Duitse automaker vrijdag bekend. Volkswagen wil dat 70 procent van de in Europa verkochte auto's in 2030 elektrisch is. Eerder streefde de op een na grootste automaker van de wereld naar 35 procent.
 • UWV betaalde al 670 miljoen euro uit in vierde periode van NOW-loonsteun 05/03/2021
  Uitkeringsinstantie UWV heeft in de vierde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) inmiddels 670 miljoen euro uitbetaald. Dat meldt de uitkeringsinstantie vrijdag. In totaal kwamen er tot dusver 54.000 aanvragen voor loonsteun binnen, waarvan er inmiddels 44.000 zijn toegekend.
 • Ierse economie was een van de weinige economieën die in 2020 groeiden 05/03/2021
  Ierland tekende in het coronajaar 2020 een economische groei van 3,4 procent op. Dat is opmerkelijk, omdat in het land strikte lockdowns van kracht waren en bijna alle andere economieën in dezelfde periode zijn gekrompen.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?