Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Diep in de schulden? 'Mensen durven geen hulp te vragen' 28/01/2023
  Maar liefst 42 procent van de Nederlanders werd in het afgelopen jaar geconfronteerd met betalingsproblemen. Een deel daarvan zit zo diep in de schulden en oplopende rente dat er professionele hulp nodig is. Schulden kunnen worden kwijtgescholden, maar dat gebeurt niet zomaar.
 • Supermarkten houden elkaar meer dan ooit in de gaten 28/01/2023
  Supermarktketens houden elkaar nog scherper in de gaten bij het verlagen van prijzen. In reclamefolders zijn meer lijstjes en vergelijkingen te vinden dan ooit. Op die manier willen de grootgrutters hun klanten ervan overtuigen dat ze zelf het voordeligst zijn, zeggen retailexperts tegen NU.nl.
 • Chipmachinemaker ASML past verwachtingen niet aan na exportbeperking China 28/01/2023
  Chipmachinemaker ASML ziet nog geen reden om de groeiverwachting voor dit jaar los te laten. Overheden zetten stappen om de export van geavanceerde halfgeleiders naar China te beperken. "Op basis van wat we nu weten, zal het geen gevolgen hebben voor de omzet van dit jaar", zegt een woordvoerder.
 • Ruim 600.000 huishoudens in problemen vanwege hoge energiekosten 27/01/2023
  Maar liefst 600.000 Nederlandse huishoudens hadden afgelopen jaar te maken met energiearmoede. Dat betekent dat ze hoge energiekosten, slecht geïsoleerde huizen en lage inkomens hebben, meldt onderzoeksbureau TNO vrijdag.
 • Bloomberg meldt akkoord Nederland en VS over exportbeperking chipmachines 27/01/2023
  Nederland, de Verenigde Staten en Japan hebben een akkoord bereikt over beperkingen van de export van chiptechnologie naar China. De landen hebben in Washington afgesproken de verkoop van bepaalde machines voor de productie van halfgeleiders aan het Aziatische land aan banden te leggen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden
 • Rel over 'woke' M&M's blijkt reclamestunt 27/01/2023
  De pratende chocolaatjes in de reclames van M&M's blijven gewoon te zien op de televisie. Dat meldt moederbedrijf Mars, dat eerder had aangekondigd te stoppen met de M&M's in de reclame omdat ze te "woke" waren. Het schrappen van de reclame blijkt een mediastunt in aanloop naar de Super Bowl, de veelbekeken finale van het American […]
 • Fors meer ouders betalen kinderopvang niet op tijd 27/01/2023
  Betaalproblemen bij gezinnen komen vaker voor en sinds de zomer is dat ook te merken bij de kinderopvang. Incasso-organisaties GGN en Flanderijn zien dat het aantal openstaande bedragen dat zij opeisen namens de kinderopvang sinds afgelopen zomer is toegenomen met 15 tot 20 procent. Het gaat hierbij om duizenden ouders.
 • Door krappe arbeidsmarkt blijft ontslaggolf uit in Nederland 27/01/2023
  Bij Amerikaanse bedrijven is een heuse ontslaggolf gaande, maar arbeidsmarktexperts verwachten niet dat die naar Nederland overwaait, ondanks ontslagen bij Philips, bol.com en Lightyear. Door de krappe arbeidsmarkt zouden bedrijven radicale ontslagbeslissingen niet aandurven.
 • Centric-oprichter Sanderink verliest ook laatste aandeel 27/01/2023
  Gerard Sanderink raakt ook zijn laatste aandeel van het door hem opgerichte bedrijf Centric kwijt. Dat heeft de Ondernemingskamer vrijdag besloten.
 • Spaarrente bij Rabobank verdubbelt volgende maand naar 0,5 procent 27/01/2023
  De rente op vrij opneembaar spaargeld gaat nu ook bij grote banken hard omhoog. Rabobank verhoogt de spaarrente per 16 februari van 0,25 procent naar 0,5 procent.
 • Britse minister van Financiën wil niet somberen over impact Brexit op economie 27/01/2023
  De Britse minister van Financiën Jeremy Hunt vindt economen te somber over de economische impact van de Brexit. Volgens Hunt is de groei van de Britse economie in de afgelopen jaren niet veel slechter geweest dan in andere Europese landen. Hij ziet zelfs extra groeimogelijkheden door het vertrek uit de Europese Unie.
 • Philips kondigt nieuwe ontslagronde aan en wil ruim duizend banen schrappen 27/01/2023
  Philips gaat maandag een nieuwe ontslagronde aankondigen, meldt het Eindhovens Dagblad vrijdag. Het zou gaan om meer dan duizend banen bij de Nederlandse tak van de zorgtechnologieafdeling, hoewel Philips de aantallen nog niet wil bevestigen.