Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Consumentenbond: Één op de acht supermarktartikelen is verkeerd geprijsd 24/10/2020
  Gemiddeld een op de acht artikelen die gescand wordt aan de kassa is in het bezit van een foutief prijskaartje. Dat concludeert Consumentenbond zaterdag na een steekproef van 700 producten, verspreid over vier filialen van zeven Nederlandse supermarkten.
 • Kerstpakket dit jaar door coronacrisis groter en persoonlijker 24/10/2020
  Kaas, wijn, wat noten en een peperdure olijfolie; het overhandigen van het kerstpakket is hét moment van het jaar waarop bedrijven hun waardering kunnen tonen aan werknemers. De doos vol lekkernijen zal door de coronacrisis niet meer op het kerstfeest van het bedrijf worden uitgedeeld en zal er bovendien ook anders uitzien, blijkt uit een rondgang van NU.nl. […]
 • Nederland behoudt AAA-status, Fitch niet bezorgd om stijgende schuldenlast 24/10/2020
  Een krimpende economie en een stijgende schuldenlast weerhouden kredietbeoordelaar Fitch niet om Nederland opnieuw de AAA-status te geven, blijkt vrijdag uit de laatste rating van de kredietbeoordelaar. De 'triple A'-status is het hoogst mogelijke rapportcijfer van Fitch en houdt in dat Nederland als 'zeer kredietwaardig' wordt gezien. Ee […]
 • 'Wintertijd leidt tot kleine toename van stroomverbruik' 24/10/2020
  Het terugzetten van de klok op zondag heeft een klein effect op ons stroomverbruik, schrijft Essent. Uit cijfers van de energieleverancier blijkt dat kort na de ingang van de wintertijd zo'n 2 procent meer stroom verbruikt wordt dan vlak daarvoor.
 • Tesla moet bijna vijftigduizend auto's terugroepen in China 24/10/2020
  De Amerikaanse automaker Tesla moet tienduizenden auto's terugroepen in China. Dat maakt de Chinese marktautoriteit SAMR vrijdag bekend. In totaal moeten 48.442 voertuigen van de S- en X-series terug naar de garage. De auto's worden teruggeroepen vanwege mogelijk onveilige constructiefouten in de voor- en achterwielophanging.
 • Hotels mogen gasten na 20.00 uur geen alcohol meer schenken 23/10/2020
  Hotels mogen vanaf 20.00 uur geen alcohol meer schenken in hun bars en restaurants. Ook mag de drank dan niet meer worden geleverd via roomservice. Deze aanscherping van de coronamaatregelen gaat direct in, meldt een woordvoerder vrijdag namens het kabinet.
 • Pas 5 procent ontvangers loonsteun heeft echt omzetverlies al gemeld bij UWV 23/10/2020
  Zo'n 7.500 van de 140.000 bedrijven die dit voorjaar loonsubsidie ontvingen, hebben inmiddels hun definitieve omzetverliezen aan het UWV gerapporteerd. Dat meldt de uitkeringsinstantie, die met deze gegevens de definitieve subsidiebedragen bepaalt.
 • Verbod op termen 'vegaburger' en 'vegetarische worst' van tafel geveegd 23/10/2020
  Vegetarische producten mogen in de toekomst nog steeds vleesnamen hebben. De agrarische industrie wil dat de Europese Unie het gebruik van termen als vegetarische worst of vegaburger verbiedt, maar het Europees Parlement (EP) stemde daar vrijdag tegen. Dat meldt de landbouwcommissie van het EP vrijdag op Twitter.
 • Toekomst van de Hollandse Nieuwe ligt nu op de Brexit-onderhandelingstafel 23/10/2020
  De Brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) spitsen zich sinds vrijdag toe op de visserij, van beide zijden een heet hangijzer. Ook de belangen voor de Nederlandse visserijsector zijn groot. Bij een no deal-Brexit zal de Hollandse Nieuwe niet meer smaken zoals ie hoort te smaken, zegt voorzitter Johan Nooitgedagt v […]
 • KLM neemt zondag afscheid van Boeing 747 met twee landingen op Schiphol 23/10/2020
  KLM neemt zondag nu echt afscheid van de Boeing 747-400. Die dag landen twee toestellen van dat type voor het laatst in de KLM-kleuren op Schiphol, heeft een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vrijdag laten weten.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?