Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Help, een betaalbare woning met energielabel G? 22/09/2020
  Het is voor starters niet eenvoudig een koopwoning te vinden. De prijzen blijven hoog, en als voormalig huurder betaal je nieuw op de markt het volle pond. Toch zag je een leuk huis staan, dat net wél betaalbaar is, maar met hoge energielasten - nu gas steeds duurder wordt. Waar begin je met isoleren, als het overgrote deel van je spaargeld in de aankoop is […]
 • Mensen noemen werkvloer steeds vaker als besmettingshaard corona 22/09/2020
  Het percentage mensen dat positief is getest op corona en laat weten vermoedelijk in de werksituatie te zijn besmet, loopt de laatste weken op. Het RIVM meldt dinsdag een percentage van 11,1 procent, waar dat een week eerder nog 9,5 procent was. Daarmee is de werkvloer na de thuissituatie nu het meest genoemd.
 • TUI snijdt verder in winteraanbod en ziet kas leeg raken 22/09/2020
  Reisorganisatie TUI schrapt nog eens 20 procent extra vluchten in het komende winterseizoen. In een handelsupdate noemde het Duitse bedrijf dinsdag de onzekerheid over reisbeperkingen een reden voor deze stap.
 • 1,2 miljoen euro naar zelf door corona getroffen zorgverleners 22/09/2020
  Een speciaal fonds heeft de afgelopen tijd voor in totaal 1,2 miljoen euro uitgekeerd aan zorgverleners die zelf zijn getroffen door corona. Het geld ging naar dertig mensen die als gevolg van hun werk op de intensive care (ic) zijn beland en naar de nabestaanden van zes zorgverleners die aan het virus zijn overleden.
 • Kosten ov-fiets sinds maart niet afgeschreven, NS stuurt deze maand factuur 22/09/2020
  Bij ongeveer 100.000 NS-klanten worden deze maand kosten afgeschreven die door een technische fout een aantal maanden niet in rekening zijn gebracht. Het gaat om ritten met bijvoorbeeld ov-fietsen en andere deur-tot-deurdiensten van de NS tussen maart en augustus. Dat meldt het vervoersbedrijf dinsdag.
 • Na jaren uitstel eindelijk voorstel hervorming Europees luchtruim 22/09/2020
  Na jaren van uitstel ligt er nu eindelijk een voorstel om het gezamenlijke Europese luchtruim efficiënter in te delen. Dat heeft de Europese Commissie (EC) dinsdag laten weten. Door een ander gebruik van het luchtruim, kan de uitstoot met 10 procent worden teruggebracht en het scheelt miljarden aan kosten door vertragingen.
 • Familie zowel kracht als zwakte bij voortbestaan familiebedrijven 22/09/2020
  Familiebedrijven doen er goed aan om de naam van de oprichters ook als bedrijfsnaam te gebruiken. Tegelijkertijd is de familie ook een achilleshiel, vanwege het risico op conflicten en het gebrek aan goede opvolgers. Dat blijkt uit onderzoek van Rabobank, BDO Accountants & Adviseurs en Erasmus Centre for Family Business (ECFB), dat dinsdag is gepubliceer […]
 • Europa verscherpt regels voor kankerverwekkende stoffen op het werk 22/09/2020
  De Europese Commissie hanteert strengere normen voor de blootstelling van werknemers aan kankerverwekkende chemische stoffen. Het dagelijks bestuur van de EU heeft dinsdag voorgesteld de maximale hoeveelheid van drie stoffen waarmee werknemers in aanraking mogen komen in te perken.
 • Europees Hof: Lidstaten mogen verhuur via bijvoorbeeld Airbnb reguleren 22/09/2020
  Europese lidstaten mogen via lokale vergunningen de verhuur via bijvoorbeeld Airbnb reguleren. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie dinsdag besloten. In Frankrijk bestaat al zo'n nationale regeling, volgens het Hof is die verenigbaar met het Unierecht.
 • Bierbrouwer AB InBev zet waarschuwingen op etiketten bierflesjes 22/09/2020
  Bierbrouwer AB InBev, bekend van onder meer Hertog Jan, Leffe en Corona, wil volgend jaar al zijn bierflesjes die in Nederland verkocht worden voorzien hebben van waarschuwingen over het drinken van alcohol bij bijvoorbeeld zwangerschap. Dat heeft de brouwer dinsdag bekendgemaakt.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?