Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Ook zorgfonds PFZW gaat pensioenen verhogen 24/06/2022
  Pensioenfonds PFZW verhoogt vanaf oktober de pensioenuitkeringen met 2,7 procent. Het fonds volgt daarmee ambtenarenfonds ABP en metaalfonds PME, die eerder deze week eveneens bekendmaakten de pensioenen op te schroeven, al doen zij dat al vanaf volgende maand.
 • Waarschijnlijk krijgen meeste mensen op fraudelijst van fiscus geen compensatie 24/06/2022
  Burgers die door de Belastingdienst ten onrechte als mogelijke fraudeur waren bestempeld maar daar geen nadeel van ondervonden, hoeven niet te rekenen op compensatie. Dat schrijft staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) in een eerste uitwerking van zijn plannen voor een compensatieregeling aan de Tweede Kamer.
 • Schiphol moet fors inkrimpen: 60.000 vluchten minder per jaar 24/06/2022
  Schiphol mag straks minder vliegtuigen laten landen en opstijgen. Het maximum ligt nu nog op 500.000 vluchten per jaar, maar dat moet van het kabinet per november 2023 terug naar jaarlijks 440.000. Dat is vrijdag besloten in de ministerraad.
 • Reisbureaus willen personeel op Schiphol laten werken tijdens zomermaanden 24/06/2022
  De ANVR stelt voor om de medewerkers van de bedrijven die zijn aangesloten bij de reisorganisatie deze zomer op Schiphol te laten werken als beveiliger of bagageafhandelaar. Zo wil de branche de personeelstekorten op de luchthaven verkleinen. "Door de vele schrappingen hebben we ruimte om dit te doen", zegt een woordvoerder tegen NU.nl.
 • Hypotheekrente gestegen naar gemiddeld 4 procent 24/06/2022
  Het gemiddelde van alle aangeboden hypotheekrentes komt vandaag uit op 3,96 procent. Vrijwel alle geldverstrekkers voerden deze week fikse verhogingen door.
 • Duitsland overweegt ongebruikte Nord Stream 2 in te zetten voor lng-terminal 24/06/2022
  Duitsland wil delen van de gaspijpleiding Nord Stream 2 gaan gebruiken voor een terminal voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng), meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel. De leiding verbindt Rusland via de Oostzee met Duitsland, maar is vanwege de oorlog in Oekraïne nooit volledig in gebruik genomen.
 • Transavia schendt volgens Consumentenbond EU-regels bij schrappen vluchten 24/06/2022
  Luchtvaartmaatschappij Transavia moet passagiers bij geschrapte vluchten hun geld teruggeven, een vlucht aanbieden op dezelfde dag of hen laten kiezen op welk ander moment ze willen vliegen, zegt de Consumentenbond vrijdag. Nu zijn de opties geld terug of een vlucht na de zomer en dat druist in tegen Europese regels. Transavia laat in een reactie weten dat r […]
 • Nederlandse economie groeide toch licht in eerste drie maanden van dit jaar 24/06/2022
  De economie van ons land is in de eerste drie maanden van dit jaar toch gegroeid ten opzichte van het slotkwartaal van 2021, blijkt uit een nieuwe raming van statistiekbureau CBS. Bij een eerdere raming was nog sprake van stagnatie. De nu gemelde groei was vooral te danken aan de extra consumptie door huishoudens.
 • Duidelijkheid over vliegvakantie komt met horten en stoten (en rijkelijk laat) 24/06/2022
  Veel vakantiegangers weten nog steeds niet of hun vlucht vanaf Schiphol binnenkort doorgaat. Zelfs nog niet iedereen die in juli weg wil, heeft al duidelijkheid. En zekerheid over augustus is er al helemaal niet. Dat komt doordat Schiphol laat met de beperking van het aantal reizigers kwam en de gevolgen voor de vliegmaatschappijen en reisorganisaties nog ma […]
 • Overheidsbegroting voor het eerst sinds coronacrisis niet meer in het rood 24/06/2022
  De overheid had in het eerste kwartaal van dit jaar een begrotingsoverschot van 7 miljard euro, meldt statistiekbureau CBS vrijdag. Het is de eerste keer sinds 2020 dat de overheid weer zwarte cijfers schrijft. Dat komt door de forse economische groei die voor meer belastinginkomsten zorgde.
 • ING ziet 'eerste signaal' dat we minder geld uitgeven 24/06/2022
  We hebben in juni voor het eerst sinds de laatste lockdown minder geld uitgegeven. Dat concludeert het economisch bureau van ING vrijdag op basis van eigen cijfers. De bank ziet dat als een eerste signaal dat de consument het de komende tijd mogelijk wat rustiger aan doet.
 • Bedrijven boekten in eerste kwartaal recordwinsten 24/06/2022
  Nederlandse bedrijven hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een recordwinst in de boeken gezet. Volgens statistiekbureau CBS maakten alle bedrijven die niet in de financiële sector zitten samen een winst van 81,5 miljard euro. Dat is de grootste winst sinds het begin van de metingen in 1999.