Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Visserij blijft 'grootste twistappel' in Brexit-onderhandelingen 29/11/2020
  Het is nog altijd niet duidelijk of Nederlandse vissers volgend jaar in Britse wateren terechtkunnen. Dominic Raab, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, noemde de visserij zondag tegenover Sky News nog altijd "de grootste twistappel" van de Brexit-onderhandelingen. Deze onderhandelingen bevinden zich inmiddels in de blessuretijd; de Europese […]
 • Bijpraten over Brexit: Barnier heeft nog geduld en de vis wordt duur betaald 29/11/2020
  Brexit is terug. De Britten hebben de Europese Unie inmiddels verlaten, maar de twee partijen bakkeleien nog altijd over hun toekomstige relatie. De tijd daarvoor dringt en het nieuws stapelt zich snel op, dus we praten je snel even bij over wat er deze week is gebeurd.
 • Aegon verkoopt activiteiten in Centraal- en Oost-Europa voor 830 miljoen euro 29/11/2020
  Verzekeraar Aegon heeft zijn Centraal- en Oost-Europese tak verkocht aan de Oostenrijkse branchegenoot Vienna Insurance Group (VIG), meldt de verzekeraar zondag. Het gaat om het verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheer in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije. Daarvoor betaalt VIG 830 miljoen euro.
 • 'Amerikaanse malls voor de helft minder gevuld op Black Friday' 29/11/2020
  Amerikanen zijn dit jaar tijdens het traditionele koopjesfeest Black Friday veel minder naar fysieke winkels gegaan dan in andere jaren. Volgens retailonderzoeker Sensormatic Systems waren er ruim 52 procent minder bezoekers vergeleken met vorig jaar. De verkopen die online werden gedaan stegen daarentegen naar recordhoogte.
 • Recordaantal iDEAL-betalingen tijdens Black Friday, wel minder pintransacties 29/11/2020
  Nederlandse consumenten hebben voorafgaand en tijdens Black Friday een recordaantal transacties gedaan via iDEAL, blijkt zaterdagmiddag uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.
 • Consumentenbond overweegt claim tegen ABN AMRO om woekerrente 29/11/2020
  De Consumentenbond onderzoekt de mogelijkheid tot het indienen van een miljoenenclaim tegen ABN AMRO. De claim moet als compensatie dienen voor de woekerrentes die ABN AMRO met Santander en Vesting Finance rekende op doorlopend krediet.
 • Unilever na 90 jaar niet langer een Nederlands bedrijf 28/11/2020
  Unilever is vanaf zondag 29 november volledig Brits. Het levensmiddelenbedrijf was tot nu toe deels Nederlands, maar wil af van deze 'duale structuur'. Zondag wordt de officiële stap gezet, waarmee een einde komt aan negentig jaar Nederlanderschap.
 • Vicepresident ECB verwacht aanhoudende daling prijsniveau 28/11/2020
  Luis de Guindos, de vicepresident van de Europese Centrale Bank (ECB), verwacht dat de prijzen in de eurozone de komende periode blijven dalen en minder snel herstellen dan eerder was voorspeld. Dat zei de Spaanse centraal bankier zaterdag in een interview met de Finse krant Helsingin Sanomat.
 • Tesla gaat mogelijk voor bredere uitrol 'volledig zelfrijdende' software 28/11/2020
  Autofabrikant Tesla overweegt de aanstaande update voor zijn volledig zelfrijdende software breder uit te rollen, zo meldde topman en grootaandeelhouder Elon Musk vrijdag via Twitter.
 • We kopen al decennia meer spullen (die we niet nodig hebben) 28/11/2020
  Nadat kleine én grote ondernemers hun spullen dagenlang in de Black Friday-uitverkoop hebben gezet, is het vandaag Niet-Winkeldag. Op die dag wordt er in meerdere landen opgeroepen om helemaal niets te kopen, uit protest tegen de westerse consumptiecultuur. Toch blijkt uit cijfers juist dat we steeds meer gaan kopen. Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenui […]

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?