Nu.nl economie

Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Amerikaanse oliebedrijven zouden hengelen naar oliebezittingen Shell in VS 31/07/2021
  Verschillende oliemaatschappijen in de Verenigde Staten hebben interesse getoond in een overname van de bezittingen van Shell in het grootste olieveld van de Verenigde Staten, zeggen bronnen zaterdag tegen persbureau Bloomberg. De bezittingen van Shell zouden zo'n 10 miljard dollar (8,43 miljard euro) waard zijn.
 • We gooien miljoenen euro's aan statiegeld weg 31/07/2021
  Zo'n 10 procent van alle kleine plastic flesjes waar tegenwoordig statiegeld op zit, wordt naar verwachting weggegooid. Dat geld is de consument kwijt, maar het is niet weg. Het wordt gebruikt om het hele systeem van inzameling te betalen. Dat kost volgens Statiegeld Nederland 64 miljoen euro per jaar.
 • Waarom wil elk bedrijf plots iets met bitcoin doen? 31/07/2021
  Tesla, Microsoft, PayPal, Starbucks. Het lijstje met bedrijven die klanten laten betalen met bitcoin wordt steeds langer. En volgens geruchten zou de webwinkel Amazon zich daar nu bijvoegen. Wat drijft al die bedrijven om plots op de bitcoinkar te springen? "Wie het geld bezit, heeft de macht in handen", zegt de bitcointrader Madelon Vos.
 • Chinese centrale bank herhaalt: We blijven cryptomarkt onder druk zetten 31/07/2021
  De Chinese centrale bank gaat door met de harde aanpak van de markt voor digitale munten, laat de centrale bank zaterdag weten in een verklaring. De afgelopen tijd traden de Chinese autoriteiten steeds strenger op tegen de handel in cryptomunten, wat in eerdere gevallen tot angst bij investeerders leidde, met koersdalingen van cryptomunten tot gevolg.
 • Tekort aan grondstoffen en extreem weer remmen economie van China 31/07/2021
  De Chinese economie, de op een na grootste van de wereld, lijkt af te remmen. De zogeheten inkoopmanagersindex, die de economische activiteit weergeeft, zakte in juli volgens het Chinese statistiekbureau NBS naar 50,4 punten. Dat is de laagste stand sinds februari 2020, de maand waarin China de boel voor het eerst op slot gooide vanwege het opkomende coronav […]
 • ProRail verrast door pensioengolf? FNV: 'Roepen we al zes jaar' 30/07/2021
  De treinverkeersleiding van ProRail kampt met een ernstig personeelstekort, waardoor treinen soms niet kunnen rijden, zoals deze week opnieuw gebeurde. De belangrijkste oorzaak van het tekort is de recente pensioengolf bij de spoorbeheerder in combinatie met een gebrek aan nieuw personeel. Met name de uitstroom van verkeersleiders had ProRail moeten zien aan […]
 • Flitsbezorgers rukken op in Nederland, maar geld verdienen lukt ze nog niet 30/07/2021
  Wie er pas tijdens het koken achter komt dat de eieren op zijn, hoeft zich niet meer in allerlei bochten te wringen om tóch te kunnen eten. Dankzij de oprukkende snelle bezorgdiensten van boodschappen is een nieuw doosje eieren binnen tien minuten in huis. Terwijl de hongerige klant steeds meer keuze heeft, schuiven flitsbezorgers hun verdienmodel aan de kan […]
 • Europese bankensector staat er ondanks coronacrisis beter voor 30/07/2021
  De Europese bankensector is de coronacrisis goed doorgekomen en staat er beter voor dan drie jaar geleden. Dat concludeert de Europese Bankenautoriteit (EBA) aan de hand van een stresstest. Zelfs in het slechtste scenario voor de komende drie jaar, dat uitgaat van lage rente en een krimpende economie, blijven bij de meeste banken de buffers op peil.
 • Amerikanen laten tijdelijk geen beursgang van Chinese bedrijven meer toe 30/07/2021
  De Verenigde Staten laten tijdelijk geen beursgangen meer toe van Chinese bedrijven. Toezichthouder SEC wil eerst onderzoeken hoe ze beleggers moet informeren over de mogelijkheid dat de Chinese overheid maatregelen neemt tegen de ondernemingen. SEC-voorzitter Gary Gensler noemde het vrijdag cruciaal dat Chinese bedrijven meer informatie gaan geven voor ze e […]
 • Britse verzamelaar verkoopt volledige collectie opmerkelijke piano's 30/07/2021
  De Brit David Winston, die geboren werd in Los Angeles maar rond zijn twintigste naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde, veilt zijn hele collectie van 26 piano's. Hij restaureerde de instrumenten vijftig jaar lang, maar vindt het nu tijd om met pensioen te gaan. De collectie gaat terug tot de achttiende eeuw en kost in totaal zo'n 250.000 pond (293 […]
 • KLM-topman: Vliegverkeer eind 2023 terug op niveau van voor coronacrisis 30/07/2021
  Het luchtvaartverkeer is waarschijnlijk over 2,5 jaar weer terug op het niveau van voor de coronapandemie. Die verwachting sprak KLM-topman Pieter Elbers vrijdag uit tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers. Hij denkt niet dat de luchtvaart definitief is veranderd door de pandemie.
 • Ook fabrikant van Pampers en Gillette heeft last van dure grondstoffen 30/07/2021
  Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble, het bedrijf achter luiers, wasmiddel en scheerschuim, verwacht last te krijgen van de oplopende prijzen van grondstoffen en vervoer. Hoewel het bedrijf nog wel denkt te groeien, zullen de hoge grondstofprijzen de winst drukken en zal het bedrijf op termijn ook prijzen verhogen.

 

 

U betaalt toch niet te veel voor uw accountant?