Nieuwsberichten economie nu.nl (RSS)

Onderstaand treft u een aantal nieuwsberichten aan van nu.nl in de categorie economie. Op de inhoud van deze berichten hebben wij geen invloed. Mocht u vragen of opmerkingen ten aanzien van onze RSS feeds hebben dan verzoeken wij u hierover contact met ons opnemen.

 

 • Het Bonnetje | 'Ik heb geen maaltijdenplan meer, maar kijk bij de aanbiedingen' 27/11/2022
  Elke dag naar de super om de hoek of één keer per week alle koopjes af? Met de huidige kostencrisis zijn we kritischer op onze uitgaven, ook in de supermarkt. In de rubriek Het Bonnetje spreken we elke week met een Nederlander over zijn supermarktstrategie in tijden van inflatie.
 • Minimumloon gaat omhoog (en er zit nog meer in het vat) 27/11/2022
  Op 27 november 1968 werd de wet voor de invoering van het minimumloon aangenomen door de Tweede Kamer. Nu, ruim vijftig jaar later, wordt dat minimumloon voor het eerst in zijn bestaan extra verhoogd. Dat is vanwege de hoge inflatie. Daardoor komt er op 1 januari in één klap 10,15 procent bij.
 • NU+ | Brexit is voor de Britten tot nu toe geen goednieuwsshow 27/11/2022
  Torenhoge inflatie, een krimpende economie en mogelijk de langste recessie in ruim een eeuw; de economie van het Verenigd Koninkrijk draait niet lekker. Hoewel de Britse economie zeker niet de enige is die sputtert, lijkt het er slechter te gaan dan in andere landen. Dat komt mogelijk door de Brexit, die de economie tot dusver vooral negatief raakt, zeggen e […]
 • Achteraf betalen bij online shoppen? Hier moet je op letten 27/11/2022
  We bestellen wat af met Black Friday en de feestdagen voor de deur. Een paar jaar geleden konden we tijdens het online shoppen nog kiezen voor een acceptgiro als we later wilden betalen. Inmiddels kiezen we vooral voor Klarna of Riverty (voorheen AfterPay) als we niet direct willen aftikken. Maar dat is niet altijd een slimme keuze.
 • Recordaantal online Black Friday-aankopen in Nederland ondanks inflatie 26/11/2022
  Nederlanders hebben online voor een recordbedrag gekocht op Black Friday, ondanks de inflatie. Niet alleen sloegen consumenten hun slag op vrijdag, de hele week al wisten retailers te profiteren van meer klandizie. Dat melden betalingsdienstverlener Klarna, creditcarduitgever ICS en Betaalvereniging Nederland zaterdag.
 • Cryptobedrijf Genesis heeft 'grote problemen', toekomst is onzeker 26/11/2022
  Het faillissement van FTX zorgt voor problemen bij andere bedrijven in de cryptowereld. Zo ook bij cryptodienstverlener Genesis. Wat is er aan de hand bij het bedrijf? "Ze hebben grote problemen", zegt Teunis Brosens, econoom bij ING gespecialiseerd in digitaal geld.
 • NU+ | De oproep van de overheid om energie te besparen bereikt niet iedereen 26/11/2022
  Stook overdag maximaal op 19 graden, draai de thermostaat 's avonds naar 15 en verwarm ongebruikte kamers niet. NU.nl vroeg energie- en gedragsexperts naar de effectiviteit van deze nationale besparingsoproep. Die zijn positief over de inhoud, maar één probleem valt al gauw op: niet iedereen wordt bereikt.
 • Kabinet gaat desnoods 'met pijn in het hart' boeren gedwongen uitkopen 26/11/2022
  Het kabinet gaat zogenoemde piekbelasters een eenmalige, vrijwillige regeling aanbieden om de stikstofuitstoot te verlagen. Het uitgangspunt is vrijwilligheid, maar lukt dat niet, dan zal "met pijn in het hart " overgegaan worden tot onteigening. Dat schrijft minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) vrijdag.
 • Goedkopere treinkaartjes kunnen forens niet uit auto halen 25/11/2022
  Als de overheid mensen wil motiveren om de auto te laten staan en de trein te nemen, dan is alleen een goedkoper treinkaartje niet genoeg. We reizen dan wel vaker met de trein, maar niet in plaats van de auto.
 • Franse McDonald's verkoopt frietjes en burgers op afwasbaar servies 25/11/2022
  Fransen die naar de McDonald's gaan, krijgen hun eten in herbruikbare plastic bakjes. Het fastfoodconcern heeft hiertoe besloten om de berg afval te verminderen. In Nederland is McDonald's nog niet zover.
 • Willem Engel zegt dat Viruswaarheid stopt nu ING rekening heeft opgeheven 25/11/2022
  Actiegroep Viruswaarheid stopt, meldden voorman Willem Engel en jurist Jeroen Pols vrijdag op een persconferentie. De reden is een recente rechtszaak waaruit bleek dat ING de bankrekening van Viruswaarheid mocht opheffen.
 • Fondsen voeren historische pensioenstijgingen door: hoe kan dat? 25/11/2022
  Pensioenfondsen hebben deze maand verhogingen bekendgemaakt van soms meer dan 10 procent. Dat terwijl ze de pensioenen ruim tien jaar lang niet aan prijsstijgingen konden aanpassen. Waarom kan dat nu wel? En wat heeft dat te maken met de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel?